Man Bruine Kiekendief. Noord Beveland, 1 april 2007. Foto: Niels de Schipper.Man Bruine Kiekendief. Noord Beveland, 1 april 2007. Foto: Niels de Schipper.Het twaalfde jaarverslag van de Werkgroep Roofvogels Zeeland is uit. De website is tevens verhuisd naar een andere provider en daarom een stuk sneller geworden en we hebben hem een echte naam gegeven http://www.roofvogelszeeland.nl. Dus update uw favorieten en als u zelf een website heeft pas dan uw link naar deze website aan.

2007 was een bijzonder jaar, de voedselsituatie was gunstig en de winter en het voorjaar waren uitzonderlijk zacht. In maart en april profiteerden roofvogels en roofvogelaars van het mooie weer. Ze namen een vliegende start. Maar het bleef niet mooi. Vanaf begin mei tot eind juli verstierde het erg wisselvallige weer een deel van de pret. Het aantal uitgevlogen jongen viel daardoor wat tegen en het controle- en ringwerk aan de jongen moest tussen de buien door.

De cursus roofvogelnestkartering in 2006 in Goes heeft een enthousiaste groep opgeleverd die ook in 2007 veel werk heeft verzet. Overigens is ook in de andere regio’s hard gewerkt. Dat blijkt onder andere uit het aantal nestkaarten, dat nog nooit zo hoog was. Dankzij al die vrijwilligers is er weer een berg aan gegevens verzameld. In dit verslag is een belangrijk deel daarvan samengevat. Het zit vol met foto’s, grafieken en tabellen. Er is voor ieder wat wils.

Het jaarverslag kunt u hier lezen onder.

U kunt het jaarverslag ook hier downloaden bij in pdf-formaat.