Wildnest van een Torenvalk nabij Schoondijke. Het paar broedt al een aantal jaren op een pak stro onder het dak van een bouwvallig schuurtje. Foto Jaap Poortvliet.Wildnest van een Torenvalk nabij Schoondijke. Het paar broedt al een aantal jaren op een pak stro onder het dak van een bouwvallig schuurtje. Foto Jaap Poortvliet.

Het jaarverslag van de Roofvogelwerkgroep Zeeland 2015 2016 is klaar. U kunt het hier lezen of hier downloaden.

Ook kunt u een zoekkaart downloaden met behulp waarvan u de leeftijd van jonge Torenvalken kunt schatten. Handig om het moment van ringen te bepalen. Torenvalken worden bij voorkeur op een leeftijd van 20-26 dagen geringd, omdat ze dan op geslacht gebracht kunnen worden. Er is een kaart in A3 en A4 formaat.

Tevens treft u op de website twee nieuwe artikels aan; eentje over de Slechtvalk van Zierikzee en eentje over het onderzoek naar de Bosuil in Zeeuws-Vlaanderen.

Tot slot. Waarom geen lid worden van de Werkgroep Roofvogels Nederland. Voor 12 euro per jaar ontvangt u drie nummers van de Takkeling met elk jaar in het eerste nummer het jaarverslag over broedende roofvogels in Nederland. Meld u vandaag nog aan via http://www.werkgroeproofvogels.nl/index.php/de-wrn/lidmaatschap